Op uw gebit kan tandsteen of aanslag ontstaan. Ook kunt u last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd en regelmatig de mondhygiëniste te bezoeken. Ook als u gaatjes of een slechte adem heeft, kan de mondhygiëniste u een helpende hand bieden. Deze 'aandoeningen' betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft. Behandeling door de mondhygiëniste kan erger voorkomen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat niet? door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen heeft u daar natuurlijk zelf veel invloed op. Maar ook de mondhygiëniste kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne. Bij uw bezoek ontvangt u adviezen en instructies met betrekking tot poetsen, het flossen en ragen. Dat wat u zélf kunt doen.

Soms kan een andere aandoening in uw lichaam de kwaliteit van uw gebit en tandvlees beïnvloeden, of andersom. Bijvoorbeeld als u diabetespatiënt bent, of aan een hart- of vaatziekte lijdt. Ook als u zwanger bent is het aan te raden een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen.

Copyright (C) 2020 Mondhygiënistenpraktijk Westervoort